|
|
|
|
|
|
|
Lun 13 a viz
C'hwevrer, niv. 87 Pellgargit ar pennadoù e stumm Word |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Justis
Frañs ha Gwirioù Mab-den |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raktres
lezenn a-zivout an OGK |
|
|
Morwena Audic Evit
gouzout hiroc’h : www.greenpeace.fr |
|
|
|
|
|
|
|
Memor
ar Mor, e Mirdi Sant-Brieg |
|
|
Evit
gouzout hiroc'h : Mirdi Arz hag Istor Sant-Brieg, Porzh
Francis Renaud, 22000 Sant-Brieg. Pgz :
02 96 62 55 20. |
|
|
|
|
|
|
|
Kentañ
medalenn aour evit Frañs |
|
|
Bloaz
zo e oa bet gloazet Antoine Dénériaz en e
bennglin kleiz. Daoust da se en deus gellet ober an amzer
gwellañ en diskenn ski mod an Alpoù, 1'48" |
|
|
|
|
|
|
|
Les
bronzés 3 – Amis pour la vie |
|
|
Frañs
- 2005 Seveniñ
: Patrice Leconte
Gwellañ
sizhunvezh kentañ en istor sinema Frañs en deus
graet Les bronzés 3, a-hervez. An taol
dreist zo kentoc’h dont a-benn da zesachañ kement
a dud evit ur film ken dister. Brud ramzel ar filmoù
kentañ ne c’helle ket kas un disoc’h
all, met pell-pell a vezañ a-live ganto eo ar film nevez.
Kalzik a fent a oa pa yae vakañsoù "cheap" ar
re-se a-dreuz, ar pezh a zo n’eo ket "cheap" tamm ebet ar
vakañsoù-mañ. Petra a chom evit lakaat
an traoù da vont a-dreuz neuze ? Netra nemet
istorioù revr an tudennoù : "piv en deus
fouzhet gant piv ?", hag ar gwashañ tout :
"piv en doa fouzhet gant piv da vare ar filmoù
kentañ ?". N’eus nemet er fin e santer e
c’hellfe an traoù kregiñ da
vezañ farsus... just a-raok ne ziflukfe ar roll
klozañ ! Na pegen trist ha truezus e gwirionez. Meriadeg Vallerie Evit
gouzout hiroc’h : http://wwws.warnerbros.fr/lesbronzes3/ |
|
|
|
|
|
|
|
War
roudoù Gilles Le Bigot |
|
|
Hoel Louarn Evit
gouzout hiroc’h : www.bleu-pluriel.com
pe http://gilles.lebigot.free.fr An
abadenn a vo kinniget ivez disadorn e sal gouelioù
Douarnenez. |
|
|
|
|
|
|
|
Bouligoù
kokoz |
|
|
Aozañ :
Lakait
an tapioka, ar sukr-korz, ur meudad holen ha 80 kantilitrad dour en ur
gastelodenn. Lakait da dommañ betek ma vefe o
virviñ. Bihanit an tan. Laoskit ar meskaj da
boazhañ e-pad un dek munutenn bennak. Na baouezit ket da
veskañ e-keit-se. Ar meskaj a zo da vont war devaat ha dont
da vezañ treuzwelus pe dost. Tennit ar gastelodenn diwar an
tan. Ledit
eoul en ur moull "à manqué" gant
ur barr-livañ. Diskennit ar meskaj ha laoskit da yenaat (met
ket er yenerez). Tennit
ul loaiad vras eus ar meskaj, ha roit dezhi stumm ur voulig tri pe
bevar kantimetrad hed. Grit bouligoù betek ma ne chomfe ket
a veskaj ken (!) Lakait
ar poultr kraoñ-kokoz en un asied don. Ouzhpennit ar
sukr-sklasañ ha meskit. Rollit
ar bouligoù er meskaj kraoñ-kokoz / sukr
sklasañ. Pozit anezho an eil e-kichen ar re all (na lakait
ket anezho an eil re war ar re all). Evit ma vefe muioc’h a
zalc’h gant ar bouligoù, e c’hellit o
lakaat da yenaat er yenerez e-pad un eur. Diwallit! Ret eo lakaat kalz
muioc'h a zour eget ar pezh a zo meneget er rekipe : peadra da
lakaat an tapioka da c'hwezhañ da vat. Mod-all e vo kalet an
tapioka er bouligoù kokoz. |
|
|
|